Powered by Smartsupp
PNEUPEX, spol. s r.o. - Svidník
Nakupujte disky na našej web stránke www.disky-pneupex.sk
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00

Pneumatiky / Sava 195/65 R15 95T PERFECTA XL

Na sklade 4 ks
Osobný odber ihneď, kuriérom nasledujuci pracovný deň.
56,00 €
  • Parametre
  • Popis
  • Štítok
Parametre
Druh: Osobné + SUV
Sezóna: Letné
Šírka pneumatiky: 195
Profil pneumatiky: 65
Priemer pneumatiky: R15
Výrobca: Sava
Valivý odpor: C
Brzdná dráha mokro: C
Hlučnosť/dB: B (72dB)
Popis

Sava, stredoeurópsky výrobca pneumatík, uvádza novú ponuku letných pneumatík Perfecta pre osobné automobily a segment viacúčelových vozidiel – MPV.

Sava Perfecta zahŕňa nové populárne rozmery a ponúka dlhú životnosť, bezpečnosť a spoľahlivosť pri konkurencieschopnej cene. Hlavnou výhodou pneumatík Sava Perfecta je dlhšia životnosť. K ďalším benefitom patria kratšia brzdná vzdialenosť na mokrom povrchu, znížené riziko akvaplaningu, lepšie ovládanie a nižšia hlučnosť.

„Sava Perfecta napĺňa požiadavky pravdepodobne najväčšieho spotrebiteľského segmentu európskeho trhu s pneumatikami, keďže reaguje na potreby racionálnych vodičov, ktorí dbajú na bezpečnosť a používajú kompaktný automobil alebo MPV. Dlhšia životnosť znamená vyššie ekonomické zhodnotenie. Optimalizovaný dizajn behúňa  so štyrmi rebrami zabezpečuje rovnomernejšie rozdelenie stopy, vďaka čomu sa pneumatika opotrebováva rovnomernejšie a vydrží dlhšie. Stopa sa zväčšila, vďaka čomu je väčšia časť behúňa v kontakte s vozovkou, čo zvyšuje životnosť a zabezpečuje lepšiu priľnavosť za každých podmienok.

Vlastnosti nového dizajnu behúňa s veľkou stopou zlepšuje aj nová zmes behúňa. Zabezpečuje lepšiu odolnosť voči opotrebovaniu, vďaka čomu ponúka pneumatika dlhšiu životnosť bez kompromisov v oblasti priľnavosti na vlhkom či suchom povrchu.

V podmienkach vlhkej vozovky sú dvomi dôležitými oblasťami výkonu brzdná dráha a akvaplaning. V oboch oblastiach ponúka Sava Perfecta špičkové výsledky. Okrem kontúr a zmesi sa behúň vyznačuje ďalšou vlastnosťou, ktorá zvyšuje priľnavosť na vlhkom povrchu. Nové bloky majú ostrejšie hrany, čo zabezpečuje lepšiu priľnavosť a skracuje brzdnú dráhu.

Nový dizajn behúňa zahŕňa rozšírenie ochrany proti akvaplaningu s cieľom znížiť riziko výskytu tejto nebezpečnej situácie. Využíva tri typy drážok:

  • Široké pozdĺžne drážky, ktoré umožňujú vode plynúť v smere svojej prirodzenej dráhy
  • Radiálne drážky, ktoré posilňujú efektívne odvádzanie vody z bočnice
  • Nové ‘bumerangové’ drážky, ktoré zachytávajú vodu akumulovanú pod stopou pneumatiky.

Ďalšou oblasťou dôležitou pre bezpečnosť sú jazdné vlastnosti. Nová Sava Perfecta poskytuje lepšie jazdné vlastnosti, čo vodičom zabezpečuje vyššiu mieru kontroly. Celá konštrukcia pneumatiky Perfecta bola vyvinutá s cieľom zabezpečiť optimálnu pevnosť kostry, čo spoločne s novou kontúrou pneumatiky zlepšuje jazdné vlastnosti. Pevnejší vzor behúňa je výsledkom špeciálne navrhnutých blokových mostíkov so zvažujúcimi sa spojkami. Tie zabezpečujú veľmi stabilný kontakt pneumatiky s vozovkou aj pri ostrej jazde do zákruty. Veľké bloky bočnice zvyšujú pevnosť pneumatiky v časti bočnice a zlepšujú vlastnosti pri jazde do zákruty, hlavne pri ostrejšej jazde.

Dôležité je aj pohodlie vodiča. Ďalšou výhodou, ktorú Sava Perfecta prináša je znížená hlučnosť. Rozmiestnenie blokov nie je konštantné, a okrem toho rôzne veľkosti blokov generujú rôzne frekvencie hluku. Takáto optimalizovaná distribúcia blokov behúňa zabezpečuje, že bloky prichádzajú do kontaktu s vozovkou v rôznych časoch, čo znižuje celkovú hlučnosť a výsledkom je tichšia jazda.

Štítok
C C 72 dB   1222/2009 - C1
Viac o štítkovaní pneumatík
56,00 €