Powered by Smartsupp
PNEUPEX, spol. s r.o. - Svidník
Nakupujte disky na našej web stránke www.disky-pneupex.sk
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00

Pneumatiky / Michelin 255/55 R20 XL 110V PILOT SPORT EV

Doručenie do 2 dní 12 ks
Osobný odber do 2 dní.
343,03 €
  • Parametre
  • Popis
  • Štítok
Parametre
Druh: Osobné + SUV
Sezóna: Letné
Šírka pneumatiky: 255
Profil pneumatiky: 55
Priemer pneumatiky: R20
Výrobca: Michelin
Valivý odpor: A
Brzdná dráha mokro: B
Hlučnosť/dB: B (71dB)
Popis

Letné pneumatiky Michelin Pilot Sport EV boli navrhnuté tak, aby s nimi bolo možné súťažiť v suchom a tiež mokrom počasí a dokázali pokryť celý závodný deň ePrix. Vodiči môžu používať výhradne jednu sadu Michelin Pilot Sport EV pre voľný tréning, kvalifikáciu a samotný ePrix. Povolenú sú iba dva náhradné diely (jeden pre predný a druhý pre zadný), ale aj tieto pneumatiky musia pochádzať zo zásob prenesených z predchádzajúceho závodu, tento prístup nielen značne znížil dopad šampionátu na životné prostredie, ale taktiež slúži ako účinný prostriedok k podpore udržateľnej mobility, čo je posolstvom ztelesnenej Formuly E, ktorá hrá čiste elektrické závodné autá súťažiacich uprostred miest. Ako závodné pneumatiky sú Michelin Pilot Sport EV jedinečné.

Jednou z hlavných silných stránok modelu Michelin Pilot Sport EV je jeho schopnosť podávať vynikajúci výkon bezohľadu na počasie. Horko i chladno, mokro i sucho, súťažiaci môžu používať rovnakú sadu pneumatík po celý deň závodu (voľný tréning, kvalifikácia a ePrix sa uskutočňuje v rovnaký deň) úplne bezpečne. Kľúčovým efektom je to, že umožňuje spoločnosti Michelin vyrábať a prepravovať menej pneumatík na každé stretnutie (200 pneumatík pre 40 automobilov), čo je výhoda, ktorá taktiež znižuje ekologickú stopu šamiponátu.

Pojem energetická účinnosť je jedným zo základných princípov Formuly E a pokiaľ ide o pneumatiky, cieľom je minimalizovať válivý odpor. Viac ako 25 percent energie spotrebovanej vozidalmi (palivo alebo elektrina) je venovaná prekonávaniu válivého odporu. Jeho zníženie preto rozširuje dojazd bez ujmy na akýchkoľvek ďalších faktoroch. V majstrovstách FIA Formuly E, kde je úspech vodičov založený na ich schopnostiach generovať a ukladať energiu do svojich batérii, je to zjavne kľúčové hľadisko. 


Štítok
A B 71 dB   1222/2009 - C1
Viac o štítkovaní pneumatík
343,03 €