Powered by Smartsupp
PNEUPEX, spol. s r.o. - Svidník
Nakupujte disky na našej web stránke www.disky-pneupex.sk
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00

Pneumatiky / Continental 185/60 R15 84T WinterContact TS 870

Na sklade 8 ks
Osobný odber ihneď, kuriérom nasledujuci pracovný deň.
74,50 €
  • Parametre
  • Popis
  • Štítok
Parametre
Druh: Osobné + SUV
Sezóna: Zimné
Šírka pneumatiky: 185
Profil pneumatiky: 60
Priemer pneumatiky: R15
Výrobca: Continental
Valivý odpor: C
Brzdná dráha mokro: B
Hlučnosť/dB: B (70dB)
Popis

Zimná pneumatika WinterContact TS 870 prináša o 5 % kratšie brzdné dráhy na ľade a o 5 % lepšie riadenie na snehu. Nový model tiež ponúka lepšiu priľnavosť na snehu, vylepšené vlastnosti na mokrom povrchu a zlepšené riadenie na suchých cestách.

Kontaktná plocha pneumatiky s vozovkou obsahuje až o 10 % viac blokov dezénu než v prípade predchádzajúceho modelu, aby sa ešte viac zvýšila bezpečnosť pri brzdení na ľade. Okraje a lamely na týchto blokoch fungujú ako stierače čelného skla, čiže rýchlejšie rozptyľujú snehovú kašu a zaisťujú dobrú priľnavosť na zľadovatených povrchoch. Vďaka hlbokým lamelám usporiadaným paralelne s diagonálnymi drážkami obsahujú tieto pneumatiky množstvo hrán, čo umožňuje efektívnejší prenos dynamických síl, priamu jazdu a priľnavosť pri zatáčaní na snehu. Ďalšou výhodou tohto dizajnu je dezén s veľkými drážkami na sneh. Tieto drážky sa zaplnia snehom a zaisťujú ešte lepšiu priľnavosť.

Nové 3D lamely, ktoré do seba zapadajú, sú nastavené v tom najlepšom možnom uhle pre kontakt so snehom. Keď sa bloky dezénu ponoria do hlbšieho snehu, tieto lamely sa naň dokážu účinnejšie naviazať a poskytujú dodatočnú priľnavosť.

Súčasťou nového vzoru dezénu je špeciálna koncepcia osobitnej stredovej drážky, ktorá umožňuje ešte rýchlejšie odvádzanie vody pri jazde v daždi, výsledkom čoho je lepšia ochrana pred akvaplaningom. Ďalším faktorom, ktorý prispieva ku kratším brzdným dráham, je novovyvinutá zmes dezénu, ktorá, podobne ako v prípade predchádzajúceho modelu, nesie názov Cool Chili Compound. Zmes špeciálnych živíc zaručuje lepšiu priľnavosť a kratšie brzdné dráhy za mokra.

Ďalší pozitívny účinok je výsledkom flexibility polymérovej zmesi, ktorá je možná vďaka optimalizovanej hustote sieťovania. Zlepšuje sa tým kvalita kontaktu medzi pneumatikou a vozovkou, čím sa znižuje oder a zvyšuje kilometrový výkon pneumatiky. Zároveň bola zmes vyvinutá tak, aby dosahovala značné zníženie valivého odporu. Na štítku pneumatiky pre EÚ má nová pneumatika WinterContact TS 870 v kategórii palivovej úspornosti hodnotenie „C“ a v kategórii priľnavosti za mokra hodnotenie „B“. Jej hlučnosť na úrovni 70 dB ju zaraďuje do najnižšej kategórie, ktorú predstavuje jediná zvuková vlna.

 

Štítok
C B 70 dB   1222/2009 - C1
Viac o štítkovaní pneumatík
74,50 €

Hodnotenie

5 / 5
1 hodnotenie
Overený zákazník
12.11.2023