Powered by Smartsupp
PNEUPEX, spol. s r.o. - Svidník
Nakupujte disky na našej web stránke www.disky-pneupex.sk
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00

Pneumatiky / Continental 185/60 R16 86H WinterContact TS 860

124,57 €
Preveriť dostupnosť
  • Parametre
  • Popis
  • Štítok
Parametre
Druh: Osobné + SUV
Sezóna: Zimné
Šírka pneumatiky: 185
Profil pneumatiky: 60
Priemer pneumatiky: R16
Výrobca: Continental
Valivý odpor: C
Brzdná dráha mokro: B
Hlučnosť/dB: B (71dB)
Popis

Continental prišiel s výbornou správou pre vodičov, ktorí dokážu oceniť maximálny výkon a bezpečnosť špičkových zimných pneumatík. Veľmi úspešnú sériu WinterContact TS850, ktorá sa s 47 prvenstvami v nezávislých testoch stala v tomto ohľade najúspešnejšou zimnou pneumatikou Continentalu, nahradí nový model  – WinterContact TS860.

WinterContact TS860 bola vytvorená prevažne pre pokrytie dopytu krajín západnej a strednej Európy, zameriava sa tak na bezpečnú jazdu po mokrých a zľadovatených povrchoch ciest. Práve tieto dva faktory sú totiž najčastejšími príčinami dopravných nehôd v zimnom období.

Výborné vlastnosti na mokrej vozovke prisudzuje Continental prevažne modernej zmesi Cool Chilli s vysokým obsahom siliky. Nová zmes zabezpečuje stabilné chovanie materiálu pneumatiky i pri veľmi nízkych teplotách, vďaka čomu je zachovaná skvelá priľnavosť na mokrých povrchoch i za teplôt pod bodom mrazu.

Oproti predchádzajúcemu modelu nebola upravená len zmes pneumatiky, ale aj tvar dezénu. WinterContact TS860 sa vyznačuje typickým dezénom pre zimné pneumatiky do tvaru písmena „V“, ktorý je pokrytý väčším množstvom 3D lamiel, čím poskytuje optimálny záber na snehu.

Vývojári prišli aj s novou technológiou Liquid Layer Drainage – pri jazde na mokrej či zľadovatenej vozovke sa totiž pri brzdení vytvára na povrchu pneumatiky tenká vrstva vody, ktorá znižuje trenie medzi vozovkou a pneumatikou, čo môže spôsobiť stratu kontroly nad vozidlom. Technológia Liquid Layer Drainage však vďaka veľmi zložitému systému odvodových kanálikov účinne odvádza vodu z kontaktnej plochy a tak zvyšuje bezpečnosť jazdy a skracuje brzdnú dráhu. Vďaka tejto technológii sa brzdná dráha na zľadovatenej vozovke skrátila o 4%!

Štítok
C B 71 dB   1222/2009 - C1
Viac o štítkovaní pneumatík