Powered by Smartsupp
PNEUPEX, spol. s r.o. - Svidník
Nakupujte disky na našej web stránke www.disky-pneupex.sk
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00
0905 657 498 | Po - Pi: 08:00 - 16:00

Pneumatiky / Goodyear 215/55 R16 97V VEC 4SEASONS XL FP

Doručenie do 7 dní 20+ ks
Osobný odber do 7 dní.
142,10 €
  • Parametre
  • Popis
  • Štítok
Parametre
Druh: Osobné + SUV
Sezóna: Celoročné
Šírka pneumatiky: 215
Profil pneumatiky: 55
Priemer pneumatiky: R16
Výrobca: Goodyear
Valivý odpor: D
Brzdná dráha mokro: D
Hlučnosť/dB: B (70dB)
Popis
Celoročná pneumatika Goodyear Vector 4Seasons. Optimalizovaná konštrukcia dezénu zlepšuje brzdný účinok a predlžuje životnosť.

O päť percent lepší výkon na snehu, o päť percent nižší valivý odpor a o desať percent lepší záber na ľade ako u predchodcu – také sú vlastnosti novej celoročnej pneumatiky Vector 4Seasons. Pneumatika má vo všetkých smeroch lepšie jazdné vlastnosti ako jej predchodkyňa a vďaka kombinácii novej vzorky, vysoko kvalitnej zmesi a novo skonštruovanej kostry poskytuje optimálnu kontrolu nad vozidlom za rozličného počasia.

Pri porovnávacom teste s dvoma inými značkovými pneumatikami konštatovala technická skúšobňa TÜV SÜD presvedčivé správanie Vectoru 4Seasons na snehu, ľade a na mokrej vozovke. Napríklad pri skúške brzdenia na ľade potreboval Goodyear o 11 % kratšiu brzdnú dráhu ako konkurenčný výrobok.

Goodyear netají zámer získať svojou  pneumatikou aspoň časť z asi desiatich percent nemeckých motoristov, ktorí doposiaľ jazdia aj v zime na letných pneumatikách. Pritom riskujú nielen vlastné zdravie, ale od roku 2006 aj vysokú pokutu, pretože zákon nariaďuje, že vozidlo musí byť vybavené tak, aby to zodpovedalo daným poveternostným podmienkam. Pre motoristov, ktorí neradi dvakrát do roka pneumatiky prezúvajú, je preto Vector 4Seasons ideálnym riešením. Jeho vlastnosti na snehu sú také dobré, že získal po absolvovaní predpísaného testu nárok na používanie symbolu snehovej vločky, ktorým sa označujú plnohodnotné zimné pneumatiky. Na rozdiel od iných celoročných pneumatík nieje Vector 4Seasons len prepracovanou zimnou pneumatikou, ale vyvinutým plášťom, u ktorého sa pamätalo na dobré jazdné vlastnosti za všetkých poveternostných podmienok a na rôznych povrchoch vozovky.



Štítok
142,10 €